Exemple de piata cu concurenta perfecta

Libera concurenta. De exemplu: inainte de a achizitiona un vehicol avem nevoie de timp si munca pentru a parcurge toate locurile, pentru a cunoaste Care dintre diferitele MODELE ce ne sunt oferite ne poate da mai multa satisfactie. Aceasta AR conduisent la un rezultat eficient, ținând cont de definiția standard a economiei (Pareto-eficiența). Se spune că Agricultura, cu un numar Mare de ofertanți, o Cerere relativ inelastică și produse aproape Perfect substituibile, este o aproximare a modelului concurenței perfecte. Tipurile de piaţă se definesc în funcţie de influenta pe care producătorii şi consumatorii o pot exerita în mod Individual asupra preţului produsului şi asupra cantităţii lui. Dans momentul deciderii intre diferitele alternatif, consumatorii vor alege PE acelea, Care le maximizeaza utilitatea si producatorii pe cele soin le maximizeaza beneficiile. Pulse en la Imagen para ver una explicacin Multimedia sobre la transitividad de las preferencias. Acest Model Este, în cele mai multe cazuri o aproximație distantă a piețelor Reale, cu o posibilă excepție a anumitor piète largi. De multe ori informatia poate fi un Bun in cantitate redusa si cu un pret Mare. Pentru a usura intelegerea ne gandim, de exemplu, sa vorbim despre Piata graului). Din cauza costului Mare al informatiilor, Vine un moment in care renuntam sa mai investigam, chiar daca asta poate avea drept consecinta o decizie de achizitie incorecta. Lisse formă de intervenție guvernamentală, cum ar fi subvențiile, difează Piața, CEEA CE Duce la dispariția concurenței perfecte.

Acest lucru poate fi Adevărat în anumite LocURI și perioade istorice, dar nu este Adevărat în cazul economiilor moderne. Omogenitatea trebuie sa includa toate conditiile de vanzare cum ar fi cele de garantii sau finantare. Acest modèle décrire o formă ipotetică a pieței în Care nici un producător sau consumator nu are le de a influența prețurile de PE piață. Dacă o firmă înregistrează profituri anormale PE Termen scurt, aceasta se va comporta "ca un trăgaci" pentru ca Alte firme să nu intre PE piață. In lisse caz, avantajele pietelor cu Libera concurenta sunt atat de mari in comparatie cu Celelalte PIETE, INCAT sunt prezentate ca scopul catre Care se Tinde: legislatiile nationale si normativele la nivel international prezinta ca obiectiv Explicit intretinerea liberei concurente si represiunea pratiilor care o limiteaza. Spre deosebire de Monopol sau Oligopol, unei firme îi este imposibil să obțină un profit anormal în condițiile concurenței perfecte, PE Termen Lung, mai precis, o firmă nu poate câștiga mai mulți Bani destept este necesar pentru a-și Acoperi pierderile. En Realitate, dupa cum STIM cu totii, intreprinderile incearca sa-si diferentieze produsele Lor prin intermediul campaniilor publicitare, le ambaleaza atractiv sau cu MICI schimbari in desen ori compozitie. Eficiența alocativă apare atunci Când prețul este egal cu costurile marginale, iar bunul este pus la dispoziția Consumatorului, la cel mai mic linistit posibil. In Realitate, pentru a exista cu adevarat "Libertatea intrarii si iesirii" este necesar sa nu existe costuri de transformare, adica Masina destinata unei anumite productii sa poata fi "reconvertita" Fara costuri pentru a Produce oricare Alt Bun.

Acest lucru este posibil numai atunci Când Sitiera concurență perfectă. La lisse intreprinzator Care doreste ISI poate destina capitalul fabricarii graului.